hjem lamper om oss
 
  English  Norwegian

industrilamper.no

Den orginale industrilampen Jieldè - endelig i Norge!

JIELDÉ

1950: Franskmannen Jean-Louis Domecq drev en metallvarefabrikk i Lyon, men han hadde problemer med å skaffe den rette arbeidsbelysningen. Han trengte en lampe som var robust, praktisk og med effektivt lys. Til slutt ga han opp letingen og besluttet å designe sin egen lampe. Lampen ble kjent som JIELDÉs standardlampe. Lampen var designet for å yte optimalt i en røff og krevende industrihverdag, og dens kvaliteter ble raskt etterspurt av andre aktører innen tungindustrien.

1953: Selskapet JIELDÉ ble etablert. Domecqs metallvarefabrikk gikk over til å kun produsere lamper for å møte den stadig økende etterspørselen. Navnet på selskapet er utledet av initialene til grunnleggeren og designeren, JLD, som på fransk uttales Ji-eL-Dé (sjieldé).

1955: Den første JIELDÉ brosjyren avslørte den geniale konstruksjonen; elektrisiteten blir transportert gjennom skjøtene/leddene i lampen, hvilket gjør ledninger overflødig. Armene kan roteres uendelig, uten at ledninger kommer i veien. I tillegg kan armene enkelt skrus både av og på. Mekanismen gjorde at man unngikk risikoen for ulykker som ellers lå i at isolasjonsmaterialet rundt elektriske ledninger ble slitt og ødelagt. I løpet av få år var JIELDÉs ”Standard” å finne i verksteder og fabrikker over hele Frankrike.

I den senere tid er JIELDÉ blitt et symbol på den franske etterkrigstiden og et ikon for godt design av ypperste kvalitet. De fleste av de gamle lampene er laget for hånd på 1950-tallet og bærer preg av å ha levd sitt liv i et fransk verksted. Ingen lamper er like; hver lampe har sin sjel.

Se våre produkter på industrilamper.no


Tips en venn Tips en venn

JIELDÉ lampen passer like godt på kontoret som på kjøkkenbordet eller stuegulvet hjemme. Gi denne rå lampen i presang til deg selv, eller til noen som du vet setter pris på god design, kvalitet og gjenbruk.
 
JIELDÉ Pålitelig. Robust. Praktisk.
 
 
Lys opp ditt hjem og sinn med en industrilampe fra Jieldé